top of page

קשיי גיל ההתבגרות

התבגרות היא שלב ביניים בהתפתחות של אדם . במהלך תקופה זו המתבגרים עוברים תהליכים פיזיולוגים רגשיים חברתיים וקוגנטיביים שמשפיעים אלה על אלה.

מתבגרים יכולים לסבול מהרבה תופעות כמו : הפכפכות רגשית, נטילת סיכונים לא מחושבים, התפרצויות זעם, תחושת ניכור, ריקנות ותחושת בדידות עזה.... ובמצבים קשים יותר מחלות כמו אנורקסיה נרבוזיה , דיכאון ומחשבות אובדניות.

להומיאופתיה יש מענה מצוין לבעיות הרגשיות והתנהגותיות של מתבגרים שחווים תקופה קשה . הטיפול אינדיבידואלי ומותאם לצרכיו ובעיותיו של כל מתבגר שמגיע לטיפול . האבחון הוא מקיף ביותר וכולל תשאול על סימפטומים פיזיים וגם הרגשיים של המתבגר .

 

לפניכם דוגמא מהקליניקה לטיפול הומאופתי  במתבגרת שסבלה  ממצבי רוח והתקפי זעם 

מאיה (שם בדוי) בת 15

שנייה מתוך 4 ילדים

מאיה הגיעה לטיפול בלוית אמה בשל כמה בעיות . הראשונה והעיקרית שבהם היא בתחום החברתי . כל השנים יש קושי ליצור קשר עם ילדים בני גילה. היא נעלבת המון ויש לה תחושה שצוחקים עליה . סובלת המון ממצבי רוח רעים והתפרצויות זעם בעיקר בבית.

מאיה סובלת מלקות למידה מרחבית שנקראת בלשון מקצועית :

NON VERBAL LEARNING DISORDER.  לקות זאת מתבטאת בקושי להבין מסרים שלא נאמרים מילולית. לדוגמא אין למאיה כלים להבין כל מיני סיטואציות חברתיות שילדה בגילה אמורה להבין . הלקות יוצרת חרדה חברתית ומצבי רוח לא טובים .

בבית המצב בלתי נסבל, משליטה טרור , צריך ללכת על ביצים לידה כדי לא להרגיז אותה .המון התפרצויות זעם במיוחד בקשר עם האב. המון טריקת דלתות , התבודדויות בחדר על בסיס יומיומי.

למרות בעיית הלקות המרחבית מאיה היא ילדה מחוננת במקצועות ריאליים, מציירת נפלא ובכלל רוב שעות אחר הצהריים היא נעולה בחדר ומציירת ( גם בגלל שאין לה חברים בני גילה ).

מאיה  : אני היפוכונדרית בלחץ אטומי. לפחות פעמיים בחודש מכריחה את אמא לקחת אותי לרופא בגלל כל מיני תחלואים .פוחדת מכלבים ולכן לא יכולה לרכב על אופניים .

 

בעיות פיזיות אחרות :

שלפוחית שתן : סובלת הרבה מדלקות בדרכי שתן .

קיבה : לא מתפנה כל יום , יכול להיות פעם בשלושה ימים.

משקל: שוקלת יותר ממה שצריך וממש קשה לה לעשות דיאטה. ניסו גם דיאטנית וזה לא הצליח.

התאמתי למאיה תרופה הומאופתית  לפי המצב הפיזי והנפשי בו הייתה מצויה.

 

פגישת מעקב לאחר חודש :

האם מדווחת : יש שיפור של בערך 20 אחוז מבחינת המריבות בבית. עדיין נעלבת מכל שטות אך התגובות שלה התמתנו . גם בבית הספר קיבלנו דיווח חיובי , פחות לחוצה ומצליחה להתארגן יותר טוב בכיתה.

גם מבחינת מצבי הרוח יש שיפור . פחות היפוכונדרית , החודש היינו רק פעם אחת אצל רופא והוא הצליח להרגיע אותה.

מבחינת דיאטה : התחלנו טיפול אצל דיאטנית והיא מצליחה יותר לשמור על דיאטה.

פחד מכלבים : יש שיפור, התחילה לנסוע באופניים למרות שיש כלבים ברחובות.

שלפחוית שתן : לא היו דלקות שתן בחודש האחרון אבל מרגישה שלא מצליחה להתרוקן עד הסוף.

 

פגישת מעקב נוספת לאחר חודשיים נוספים :

תצפית שלי : מתנהגת בצורה הרבה יותר בוגרת מאשר בפגישה ראשונה לפני בערך 5 חודשים. נראית עם יותר ביטחון .

מאיה : מרגישה הרבה יותר טוב, קל לי יותר בבית הספר, פחות פוחדת מכלבים ברחובות ולכן מצליחה לנסוע יותר באופניים, התחלתי לעשות ספורט עם אמא , הפסקתי להיות היפוכונדרית וכבר חודשיים לא ביקרנו אצל אף רופא.

אמא של מאיה : חל שינוי מדהים אצל מאיה, החיים הרבה יותר קלים במחיצתה מאז התחילה את הטיפול ההומיאופתי. עדיין יש מעט מצבי רוח קשים אבל אין להשוות את המצב הנוכחי למה שהיה קודם לפני תחילת הטיפול. גם בבית הספר המצב  השתפר, היא לומדת יותר טוב , יש פחות קשיי התארגנות, קמה יותר טוב בבוקר והיא אף חזרה לבקר בתנועת נוער.

שלפוחית שתן : מאז תחילת הטיפול לא היו דלקות שתן .(לפניכן מדי חודשיים סבלה מהתופעה הזו).

עצירות : שיפור גם מבחינה זו, מתפנה פעם ביומיים ולעתים אף יום וחצי.

 

לאור השיפור המדהים אצל מאיה לא ראינו צורך בפגישה נוספת, ביקשתי מהאם ליצור איתי קשר במידה ותהיה נסיגה פיזית או רגשית אצל מאיה.

 הייחודיות בטיפול ההומיאופתי מתבטא בשיפור בכל המישורים . פיזי , נפשי ומנטאלי. במקרה של מאיה בעקבות הטיפול ההומיאופתי פחתו התפרצויות הזעם ומצבי רוח הקשים שהיו מנת חלקה של המשפחה כולה, מאיה התחזקה גם פיזית ודלקות השתן כמעט ונעלמו , שיפור הורגש גם בבית הספר .

מכתב תודה והמלצה מאמא של מתבגרת

לכבוד

אירים שמואל – מרפאה הומיאופתית

הרצליה

 

הנדון: הבעת תודתנו

לכבוד ולעונג הוא לנו להעלות על הכתב את שביעות רצוננו מן הטיפול שהענקת לבתנו, בשמה ובשם משפחתנו אני כותבת לך.

הומיאופתיה קלאסית היא עבורי חידה גמור, ואף-על-פי-כן אני מכירה בכך שעשתה נפלאות עם בתי.

הבאתי את בתי אליך בשל חרדה חברתית קלה שממנה סבלה לאורך השנים, ושעם תחילת גיל ההתבגרות החלה לבוא לידי ביטוי גם בתחושות לא-חיוביות כלפי עצמה, ברוח נפולה בחלק ניכר משעות היממה, בחוסר אנרגיה כללי – כולם תוצאות-לוואי של העדר מיומנות חברתית, שכל כך נחוצה בגיל זה.

הטיפול לא הכביד: הוא כלל, בשלב הראשון, שיחות ארוכות איתי ואיתה ובמהלכן תשאול מקיף הנוגע לחיים הנפשיים, החברתיים, המשפחתיים והגופניים של הילדה.  בשלב השני הוא כלל מתן כדורים הומיאופתיים קטנטנים, כמעט בלתי-נראים, ואלה אמורים היו לחולל את תהליך הריפוי... השלב השלישי היה חזרה על שני השלבים הראשונים, אחת לחודש-חודשיים, ובסך הכל כחמישה מפגשים.

התוצאה ראויה לכל שבח, שכן השינוי שחל בבתי ניכר לעין, בכל ההיבטים שהתלוננו עליהם מלכתחילה.  אני מתבוננת בה כיצד במקום דיכאון הופיעו עירנות ומעורבות, במקום בידוד קשרים חברתיים, במקום רגשות עצמיים שליליים יש כעת התבגרות ובטחון עצמי.

ללא ספק את יודעת את מלאכתך היטב, איריס, ואנו מודים לך מקרב לב על הטיפול המקצועי בבתנו.

אבקש לשמור על פרטיותנו ולפיכך לא אזדהה בשמי, אך כל הנאמר כאן, כידוע לך, אמת ויציב.

bottom of page